JSN Teki - шаблон joomla Оригами

Det fanns det en gång en kung som hade en rådgivare som alltid brukade säga, vad än som hände: ”Kheir inshAllah” (Låt det vara gott, om Allah vill). Kungen var van att höra uttrycket ”Kheir inshAllah” och han brukade acceptera det när rådgivaren sa det. En dag går de ut och jagar och kungen blir skjuten i ögat. Rådgivaren som alltid brukade säga, sa även denna gång ”Kheir inshAllah”. Då reagerade kungen och sa; Är även detta kheir (gott)?! Är du ur vettet? Rådgivaren fortsatte och sa; ”Kheir inshAllah”.

Kungen sa; Vadå ”Kheir inshAllah”? Jag har blivit blind i ena ögat. Rådgivaren fortsatte att säga ”Kheir inshAllah”. Kungen blev vansinnig och bad dem fängsla rådgivaren. När de kom för att gripa rådgivaren fortsatte han bara att säga; ”Kheir inshAllah” och så han blev fängslad.

Återigen efter en tid ger kungen ut sig i skogen för att jaga och plötsligt stöter han på vilda djungel människor. Dessa människor fångar kungen och tar honom till deras by. Just den dagen fyllde djungelns kung år och de hade som tradition att offra en människa för kungen. Så de tar den tillfånga tagna kungen och binder fast honom som de sedan för vidare till deras djungelkung, för att offra honom. När djungelkungen granskar honom får han syn på att han saknar ett öga. Då vänder sig djungelkungen till hans män och säger; Vi kan inte offra en människa med ett öga. Utan jag vill att ni släpper honom och hittar en annan människa som är hel.

När de släppte kungen kom han att tänka på rådgivarens ord ”Kheir inshAllah”. Rådgivaren var inte alls dum som alltid brukade säga; ”Kheir inshAllah”. Hade kungen haft båda ögonen hade han idag blivit ett offer. Men tack vare hans blinda öga kom han undan och fick leva.

När kungen var tillbaka till sitt palats bad han männen föra fram den fängslade rådgivaren. När rådgivaren kom, sa kungen: Du sa till mig ”Kheir inshAllah” när jag miste mitt öga. Då kunde jag inte förstå hur detta kunde vara ”Kheir” för mig. Men nu förstår jag verkligen vilken ”Kheir” jag haft med att mista mitt öga. Kungen fortsatte; Men en annan sak som jag inte kan förstå är, varför du sa ”Kheir inshAllah” när de skulle fängsla dig? Rådgivaren svarade; Detta var ännu enklare. Om jag inte hade suttit i fängelse så hade jag varit med dig. De hade släppt dig med ett öga men offrat mig istället.

Källa: Sheikh dr. Zekerija Bajrami 
Översatt av www.Facebook.com/SweIslam2013

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Go to top